L’ARXIU COMARCAL DEL BAIX LLOBREGAT POSA EN LÍNIA LA REVISTA “LA VALL DE VERÇ”

Juli Ochoa i Pere Font, entre d'altres, van participar a la presentació fent una història de la revista La Vall de Verç i dels seus precedents. Fotografia: Vall de Verç.

Juli Ochoa i Pere Font, entre d’altres, van participar a la presentació fent una història de la revista La Vall de Verç i dels seus precedents. Fotografia: Vall de Verç.

El passat 28 de novembre, a la seu de l’Ateneu de Sant Just Desvern, es van presentar les digitalitzacions d’aquesta revista. Es tracta de més de 10.300 imatges que s’han posat a l’abast de la consulta a través del cercador “XAC_premsa”.

Enric Cobo, coordinador general d’arxius del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. va parlar de les funcionalitats del cercador XAC_premsa i va destacar el potencial que l’eina té per a la recerca local i comarcal. Juli Ochoa, membre del primer consell de redacció de la revista, va parlar de l’origen i dels primers anys d’aquesta emblemàtica publicació periòdica. I Florenci Maymó va explicar la nova web de La Vall de Verç i els enllaços que s’han fet per tal d’accedir directament al cercador de XAC_premsa. Llegeix la resta d’aquesta entrada »

Anuncis

DIGITALITZACIÓ DE “LA VALL DE VERÇ” PER L’ARXIU COMARCAL DEL BAIX LLOBREGAT

Cartell de la presentació El proper dijous 28 de novembre tindrà lloc a la Sala Piquet de l’Ateneu Santjustenc (c/ de l’Ateneu, 3-5) la presentació de les digitalitzacions d’aquesta revista que va neixer l’any 1979. Enric Cobo, Cap del Servei de Coordinació General d’Arxius del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya explicarà les possibilitats que ofereix el cercador de XAC_Premsa i la feina realitzada per l’ACBLL sota la direcció de M. Luz Retuerta per fer accesible la publicació a tothom des d’àrreu del món. Al seu torn Juli Ochoa realitzarà una xerrada sobre la trajectòria de la revista, de la qual ell mateix ha format part de la Mesa de Redacció. Llegeix la resta d’aquesta entrada »

NOU MURAL A L’ATENEU

Fotografia Lluís Ramban

Fotografia Lluís Ramban

Fa pocs dies s’han donat per acabades les obres de la paret lateral de l’Ateneu, la que dóna a la pista poliesportiva. Les obres en un principi tenien com a única finalitat corregir unes patologies de l’edifici, però finalment, i gràcies al conveni subscrit entre l’Ajuntament, l’empresa VSA i l’Ateneu, el projecte va acabar consistint en la rehabilitació integral de la paret, tot corregint les patologies esmentades, aïllant-la tèrmicament i dotant-la d’una imatge atractiva. A més, la col·locació de la bastida ha permès solucionar alguns problemes d’humitats que afectaven la Sala del Cinquantenari. Llegeix la resta d’aquesta entrada »

%d bloggers like this: