UNA MOSTRA DE FONTS DE L’ARXIU COMPORTA LA RECUPERACIÓ DE LA FONT DE L’OSCAR

Fa més de 30 anys quan corria l’any 1987-88 els membres de l’Agrupament Escolta Martin Luther King van realitzar la neteja de l’entorn de la Font de l’Oscar, i van publicar-ne la ressenya a una revista interna que s’anomenà Merda a Dojo, la qual avui podeu localitzar a l’Arxiu Municipal.

Aquests darrers anys la vegetació del paratge i de l’entorn de la font ha crescut força fins arribar a tornar a amagar la font. Arran d’una exposició de fonts realitzada per l’Arxiu Municipal que posteriorment va ser completada per exposar-la a una caminada popular de la SEAS, els membres de l’entitat FES FONTS FENT FONTING, van parar atenció en aquesta font.  En Marcel Oliveres, anima de l’entitat, va parar atenció en la Font de l’Oscar i es va proposar de recuperar-la, dit i fet, i de la mateixa manera que fa tres dècades van fer els escoltes de l’AEMLK l’han recuperar.

La font està situada al camí que va de Sant Just a la font de la Beca, a sota de les cases de les casetes. Es una construcció molt senzilla formada per una canalització coberta que condueix l’aigua des de l’interior d’una mina fins a l’exterior. Els membres de l’Associació FFFF agraeixen les indicacions d’en Pere Aceiton i de l’Alexis R. per la localització exacta. D’aquesta manera ahir diumenge 2 de febrer de 2019 l’Associació Fes Fonts Fent Fonting la va fer visible de nou fent una neteja a fons del seu entorn.

L’activitat ha estat feta dins del programa Col·laborem amb el Parc que coordina el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. La font i l’entrada estaven completament tapades per la vegetació.  L’entitat va documentar fotogràficament els treballs i per un forat lateral van fer fotos de l’interior de la mina i van poder veure les escales que hi ha per accedir al nivell inferior de la galeria. Manifesten que els primers 2 metres de la galeria són d’obra però la resta semblen excavats al marge i estan esfondrats i la terra caiguda. Per aquest motiu es produeix un tap a la canal per on circularia l’aigua i que potser per aquest motiu la font no treu aigua a l’exterior.

L’entitat de Fes Font Fent Fonting, mirar de trobar, geolocalitzar,  descriure i recuperar les més de 350 fonts que hi ha al Parc de Collserola. Per ara, en tenen ressenyades 325 a la seva pàgina web, totes elles repartides en els 9 municipis que integren el Parc. A Sant Just en tenen 25 de localitzades.

Deixa un comentari