DONACIÓ D’ANGEL PORCEL A L’ARXIU MUNICIPAL

Angel Porcel a la Sala de Consultes de l'Arxiu Municipal

Angel Porcel a la Sala de Consultes de l’Arxiu Municipal

Ahir dijous 27 d’octubre de 2016 l’Arxiu Municipal va tenir una grata sorpresa. El veí i fotògraf Angel Porcel va acudir amb bona part de la seva col·lecció documental. L’Àngel col·labora amb el servei d’arxiu d’ençà de la seva fundació l’any 1989, quan ja cercava documents, fotografies, cartells, factures i plànols de la fàbrica de ciment -el Sanson- i del tren industrial que unia les instal·lacions fabrils amb Cornellà. Corrien els anys noranta i va entrevistar i cercar multitud de testimonis aquí i allà, que li van explicar detalls de la construcció de la xemeneia de ciment, del clínquer, de les vagonetes i dels treballadors. Posteriorment va ampliar la seva cerca a les postals i documents de Sant Just que adquiria si convenia a les cases de compravenda, a mercats, per internet o bé per intercanvi o a través de donacions.

L’Àngel ha col·laborat sempre que li hem demanat amb les publicacions que s’ha endegat des de l’Arxiu i el Centre d’Estudis i també amb l’Abans. Es un conegut fotògraf que no ha deixat mai de retratar l’actualitat santjustenca, molts el recordem dalt de la moto realitzant imatges de les curses ca karts de coixinets. Ahir va decidir cedir-nos bona part de la col·lecció de cartells, factures, opuscles, fotografies, postals, auques, retalls de premsa que amb tanta cura i dedicació ha anat col·leccionant al llarg de diverses dècades.

Sorpreses com aquesta no es tenen cada dia, i des d’aquí li volem donar les gràcies i animar-lo a que no defalleixi amb la seva cerca, ara més centrada en les col·leccions de postals de Sant Just Desvern.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: