EXCEL·LENT CUM LAUDE PER UNA TESI DOCTORAL SOBRE DEMOGRAFIA HISTÒRICA

Raimon Masdéu a la defensa de la seva tesis

Raimon Masdéu a la defensa de la seva tesis

Raimon Masdéu i Térmens és un investigador barceloní que va fer cap a Sant Just Desvern el llunyà 1985, municipi amb el que tenia relació pel seu pare –constructor que entre d’altres obres havia efectuat el pont sobre la riera per accedir a la Plana Padrosa enfront de can Mèlich, el llunyà 1968 o 1969-. Va començar a treballar amb documentació de l’arxiu municipal abans que aquest tingués arxiver i també amb els fons de l’Arxiu Parroquial. En Raimon va finalitzar la seva carrera de Geografia i Història, especialitat Història l’any 1987 a la Universitat Autònoma de Barcelona i va presentar un treball de recerca l’any 1992 sobre demografia de Sant Just Desvern en els segles XVI i XVII, ja dins dels estudis de tercer cicle (doctorat).

De la seva recerca a l’arxiu municipal va publicar un article a la Miscel·lània d’Estudis Santjustencs V, l’any 1993, titulat “Composició de l’ajuntament de Sant Just Desvern. 1897-1955.

Va prosseguir la seva recerca demogràfica i va publicar a la Miscel·lània d’Estudis Santjustencs IX, l’any 1998, el seu treball “Els santjustencs de 1900”. Mai va deixar d’ampliar els seus estudis i matriculat als cursos de doctorat els va superar començant des de llavors el llarg i costerut camí cap a la tesi doctoral. Fa uns anys va retornar a la sala de consulta de l’Arxiu Municipal per finalitzar els darrers “detalls de la tesi” i ens vàrem retrobar amb ell després de molts anys de treball sobre Sant Just Desvern des de llocs diversos de la geografia catalana. Al llarg d’aquest temps va entrar a formar part de la Societat Catalana de Genealogia, d’on és un membre força actiu. Finalment, el passat 18 de març en Raimon Masdéu i Térmens va presentar la seva tesi doctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona, amb el seu tutor, Antoni Simon i Tarrés, i formant part del tribunal els doctors Joan Peytaví i Deixona, de la Universitat de Perpinyà-Via Domítia, Valentí Gual i Vilà, de la Universitat de Barcelona, i Ignasi Fernández Terricabras, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El tribunal felicita al Doctor Raimon Masdéu pel seu Cum Laude

El tribunal felicita al Doctor Raimon Masdéu pel seu Cum Laude

La tesi doctoral porta per títol RECONSTRUCCIÓ DE FAMÍLIES DE LA PARRÒQUIA DE SANT JUST DESVERN (1509-1936) Un estudi de demografia històrica. I va ser allà a la Sala d’Actes “Frederic Udina i Martorell” de la universitat, al costat d’una fotografia de la família Carbonell feta l’any 1904 i de l’atenta mirada de l’hereu de la nissaga, en Joaquim Carbonell i Calders, que va defensar de forma magistral durant més de 45 minuts el seu projecte de reconstrucció de famílies. Va contestar totes les preguntes que li van requerir els membres del tribunal sobre la taxa d’ocupació d’habitatges, sobre la manca de documents, sobre la fiabilitat o no de les fonts, el paper dels capítols matrimonials, etc., etc. Finalment el tribunal va concedir a Raimon Masdéu la nota d’excel·lent. Avui en retornar a l’arxiu a fer unes consultes ens ha comunicat que el tribunal li va notificar que després de la petició corresponent –el nou sistema imperant a la recerca ara mateix- la universitat li concedia el Cum Laude.

Probablement, no hi ha ningú al món que sàpiga tant de demografia de Sant Just com el nou i flamant Doctor Raimón Masdéu i Térmens. Per l’arxiu ha estat i és un plaer poder-lo tenir entre els nostres usuaris i encara ho serà més seguir atenent en un futur les seves peticions.

Moltes felicitats

Anuncis

3 Responses to EXCEL·LENT CUM LAUDE PER UNA TESI DOCTORAL SOBRE DEMOGRAFIA HISTÒRICA

  1. Palmira Badell Farigola says:

    La meva més sincera felicitació per aconseguir un Cum Laude. Alhora agraeixo haver escollit Sant Just per la seva tesi. Enhorabona.

  2. Maria assumpció gelabert says:

    En la tesis hi ha un error a can mèlich mai hi van haver masovers

  3. Maria assumpció gelabert says:

    No es per desmareixa la teva tesi, es que soc filla de can mèlich i puc decomentar-ho

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: