SANT JUST DESVERN ACULL L’ASSEMBLEA ANUAL DELS CENTRES D’ESTUDIS DE PARLA CATALANA

Taula que va presidir l'Assemblea

Taula que va presidir l’Assemblea

La Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (www.ccepc.org), acollida pel Centre d’Estudis Santjustencs, va celebrar el passat dissabte 12 de març a Can Ginestar l’Assemblea General Ordinària i l’Assemblea General Extraordinària, on es van renovar la meitat dels càrrecs de la Junta de Govern.

La CCEPC és una associació de caire federatiu constituïda l’any 1992 per posar en comú projectes, inquietuds i problemes del centres i instituts d’estudis. En formen part més de 120 centres -entre els quals hi ha el de Sant Just Desvern- i instituts d’estudis o altres entitats similars que tenen com a objectiu l’estudi, la promoció, la divulgació, la difusió i la defensa del patrimoni cultural i natural i altres temes humanístics. Alhora, utilitzen el català com a llengua d’expressió i comunicació.

A l’acte van ser presents representants d’una cinquantena de centres d’estudis de Catalunya, País Valencià, les Illes, la Franja i Catalunya del Nord.

El programa d’actes va començar amb les paraules de benvinguda de Josep Perpinyà, l’alcalde de Sant Just Desvern i historiador, Josep Santesmases, president de la Coordinadora i Maria Quintana, presidenta del Centre d’Estudis Santjustencs. A continuació es va projectar per als assistents arribats d’arreu, un documental realitzat amb drons que ofereix una panoràmica de Sant Just.

Com a totes les Assemblees d’entitats, es va aprovar la memòria d’activitats de l’any 2015 així com el programa d’actuació per al 2016. Cal destacar els següents temes:

Visita al Sanatori guiada per Josep Quintana

Visita al Sanatori guiada per Josep Quintana

  • Orientacions a les entitats per a l’adequació a la Llei de transparència.
  • Oferiment a les entitats sòcies de dues assegurances: de responsabilitat civil sobre les activitats i una altra per a les actuacions dels membres de Junta.
  • Inauguració i començament de la itinerància de l’exposició “Patrimoni oblidat. Memòria literària”.
  • Celebració a Manresa, del X congrés de la Coordinadora: “Recursos i territori. Perspectiva històrica i nous equilibris”.
  • Cooperació amb les universitats per a vincular alumnes en pràctiques de grau a projectes de centres d’estudis.
  • Aprovació d’altres i baixes de centres d’estudis adherits. En aquests moments, la Coordinadora té 124 entitats adherides.

El programa d’activitats va cloure amb una visita comentada per en Pep Quintana al Sanatori i un dinar de germanor al restaurant La Bonaigua.

Francesc Viso/CCEPC

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: