5. UN SANTJUSTENC AL CANADÀ

Arnau Cunties al Parc Natural del Mont Orford, al Quebec

Arnau Cunties al Parc Natural del Mont Orford, al Quebec

Em dic Arnau Cunties i Farràs, tinc 32 anys i fa gairebé dos anys vaig canviar el meu Sant Just de (quasi) tota la vida per Montreal (Canadà). Després dels estudis i d’una etapa treballant en comunicació a Barcelona, vaig decidir provar sort a l’altra banda de l’Atlàntic, el que abans s’anomenava “Fer les Amèriques”. Abans d’embarcar-me vaig fer recerca, vaig estar buscant països i ciutats amb interès i oportunitats, però que alhora suposessin un desafiament i un salt qualitatiu en lo personal i professional. I crec que amb Montreal l’haig encertat; una peculiar metròpoli de 3 milions d’habitants que té una vida cultural i comunitària fora dels estàndards americans; amb una interessant herència colonial europea i una diversitat social i política extraordinàries. La relativa laxitud de la legislació migratòria canadenca ha afavorit que Montreal (com Toronto i Vancouver, encara que en aquestes el cost de la vida sigui més elevat) hagi esdevingut amb els anys una veritable ciutat d’acollida, on prop de la meitat de la població ha nascut en un altre lloc; els accents, costums i formes de veure la vida dels montrealesos tenen mil orígens i es barregen sense parar. Crec que hi ha poques ciutats on intentar començar de nou, una tasca sempre difícil lluny dels “teus” i de la teva “zona de confort”, sigui tant  interessant i enriquidor.

FOTOGRAFIA: Aranu Cunties i Farràs

FOTOGRAFIA: Arnau Cunties i Farràs

Vaig decidir lligar aquest canvi d’escenari amb un canvi vital important, apostar per la fotografia com a forma de guanyar-me la vida. Després de fer un curs en una reconeguda escola de la ciutat, ara recorro la ciutat intentant plasmar-ne la vida en imatges, ja sigui en fotografies d’actes o a través del que ha esdevingut la meva passió: el fotoperiodisme. Però abans de cada “click”, hi ha molta feina fosca que els autònoms de qualsevol país i professió coneixen bé, buscar clients i projectes, construir relacions professionals, gestionar les teves finances, etc. I cal compaginar tota aquesta feina amb l’oci i la vida social que et permeti gaudir d’un entorn únic, ja sigui en pantalons curts o cobrint-me fins al nas amb un anorac de plomes d’ànec. Perquè cal tenir en compte que la vi

FOTOGRAFIA: Arnau Cunties i Farràs

FOTOGRAFIA: Arnau Cunties i Farràs

da a Montreal canvia de forma radical de l’estiu a l’hivern, un canvi que es pot comptar: dels 30 graus d’enganxosa xafogor, provocada per les aigües del riu Sant Llorenç (el principal canal de transport de la Història del Canadà) que rodegen l’illa, als -30 graus del fred, provocats pel fort vent que creua la gran plana quebequesa. Una situació extrema, que es fa especialment dura quan tinc la possibilitat de visitar Sant Just, on la neu i el gel només apareixen en les imatges nadalenques. Però no hi ha millor manera de recarregar les piles, abans de tornar a creuar l’Atlàntic, que gaudir d’una posta de sol amb una cervesa a la terrassa de Can Ginestar.

www.arnaucunties.com
https://twitter.com/arnaucunties
https://www.facebook.com/ArnauCPhotographe

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: