SETMANA INTERNACIONAL DELS ARXIUS: Constitució dels Ajuntaments

Fragment de l'acta de la Constitució del primer ajuntament democràtic, del 20 d'abril del 1979

Fragment de l’acta de la Constitució del primer ajuntament democràtic, del 20 d’abril del 1979

Tres setmanes després de les eleccions municipals del passat 24 de maig, els ajuntaments es constitueixen a la majoria de poblacions de l’Estat el dissabte 13 de juny.

Aquesta és la desena constitució d’Ajuntaments després de la recuperació dels Ajuntaments democràtics l’any 1979. Avui a l’Arxiu Municipal es custodien ja les actes de les sessions plenàries fins a l’any 2006, d’aquesta manera disposem de 7 actes de constitució d’Ajuntament. La que us presentem en aquest article es una pàgina de l’acta de constitució del primer Ajuntament democràtic l’any 1979 on es va escollir alcalde Antoni Malaret i Amigó del FNC, substituït el 1982 per Robert Ramírez, a l’arxiu però no conserva cap imatge d’aquesta sessió. De la constitució del 2n Ajuntament l’any 1983 i del 3r Ajuntament l’any 1987 que va escollir alcalde en Lluís Segura i Romero del PSC l’arxiu municipal conserva forces imatges realitzades bàsicament al celler de can Ginestar on tingué lloc la sessió. De la formació del 4t, 5è i 6è Consistori Municipal els anys 1991 1995 i 1999 que va escollir alcalde en Ramon López i Lozano del PSC a l’arxiu només tenim les de fa vint anys corresponents a l’any 1995. En un futur proper i a mida que es vagin executant les transferències del fons d’imatges de l’Ajuntament disposarem de les preses de possessió 7è realitzada l’any 2003 que va escollir Ramon López alcalde, substituït l’any 2004 per Josep Perpinyà i Palau. Les imatges de les presses de possessió 8è i 9è de l’any 2007 i 2011 on va ser escollit alcalde Josep Perpinyà i Palau ja son en format digital i van ser fetes a l’equipament de La Vagoneta, on va tenir lloc la sessió d’investidura.

 

La constitució del 10è consistori municipal des de la recuperació de la democràcia i la pressa de possessió del nou alcalde o alcaldessa de Sant Just Desvern tindrà lloc demà dissabte a la sala del Cinquentenari de l’Ateneu.

 

Podeu trobar les imatges realitzades fins a la formació del 5è consistori municipal l’any 1995n el Cercador d’Imatges de l’Arxiu Municipal, posant en el camp TEMA la paraula constitució, o bé la paraula alcalde.

 

Podeu trobar les imatges relacionades amb aquest article en el Cercador d’Imatges de l’Arxiu Municipal, posant en el camp TEMA la paraula constitució, o bé la paraula alcalde.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: