SETMANA INTERNACIONAL DELS ARXIUS: Com era la Festa de Sant Joan i la Flama del CAnigó?

Programa de l'any 1975

Programa de l’any 1975

En el marc de la tasca de recuperació del patrimoni documental dels moviments culturals i associatius que han tingut lloc al municipi, l’Ajuntament està a punt de concloure un treball d’inventari, descripció i classificació dels diversos fons no municipals custodiats a l’Arxiu Municipal. Un d’aquest fons és el de Focs de Sant Jaon, incrementat ara amb documents que van des del 1973 a 1976 reunits, conservats i cedits per JNordi Cortès i Franch. La imatge de la dreta reprodueix el programa de l’any 1975, il·lustrat amb un dibuix al·legòric del portador de la flama. Aleshores, per dinamitzar la festa, es feia un concurs de dibuixos escolars i una exposició a l’Ateneu. FA 40 anys la foguera es feia davant de l’Ajuntament, i passades les 9 del vespre tenia lloc el lliurament dels premis de dibuix i amés una audició de sardanes. El programa també permet veure la implicació del comerç i les entitats bancàries a la festa.

En aquells anys els focs es dedicaven cada any a un personatge: l’any 1973 es va centrar en la figura del comte Guifré el Pilós, el 1975 en Pep Ventura i l’any 1976 en el comte rei Jaume I.

Les reunions prèvies s’iniciaven al mes de febrer a l’Ateneu, que era l’entitat que acollia els treballs de la gent de Focs de Sant Joan. Comité Local de Sant Just Desvern.

Amb l’entredeta d’avui hem incorporat al Cercador d’Imatges, les fotografies que podeu visualitzar, posant en el camp TEMA les paraules Focs de Sant Joan o bé, Flama del Canigó.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: