SETMANA INTERNACIONAL DELS ARXIUS: Ara fa 75 anys.

El 9 de juny de 1948, va tenir lloc la fundació del Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA). Va ser l’any 2004 quan en el Congrés Internacional d’Arxius, celebrat a Viena, es va decidir per unanimitat de tots els seus participants demanar a les Nacions Unides la creació d’un Dia Internacional dels Arxius. Ara fa set anys, coincidint amb el 60è aniversari de la fundació del Consell Internacional d’Arxius, es va aprovar la celebració d’aquesta diada.

El proper dimarts 9 de juny es quan se celebra la diada, però durant tota la setmana tenen lloc activitats als arxius municipals, comarcals i nacionals. Per aquest motiu, durant  els propers 5 dies, penjarem al Cercador d’Imatges de l’Arxiu Municipal 5 paquets d’imatges. Al bloc, hi trobareu una nota relacionada amb la incorporació d’aquestes fotografies .

Per començar, hem incorporat un seguit d’imatges que celebren els seus 75 anys, i que van ser realitzades l’any 1940. Flaixos d’una època i d’una societat dominada per l’Església i la Falange, que tenien el poder real en el municipi. Hi trobem tradicions que encara avui ens arriben molt vives, com les Caramelles. Les fotografies és el que més ha canviat, llavors eren analògiques i en blanc i negre i avui són digitals i en color.

Inaugurem amb aquesta sèrie d’articles i fotografies dedicats a l’any 1940 la Setmana Internacional dels Arxius. Per visionar les imatges només cal que aneu:

O bé  al bloc de Cultura i patrimoni   i clicar a ma dretà damunt del cercador d’imatges.

Una vegada dins del cercador d’imatges només haureu de teclejar 1940 al camp Datació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: