JOAN MARGARIT S’ALÇA AMB EL XV PREMI JAUME FUSTER

FOTÒGRAF: Pere Tordera

FOTÒGRAF: Pere Tordera

El poeta Joan Margarit ha estat reconegut aquest divendres amb el XV Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, en reconeixement a la seva trajectòria i a la divulgació que ha tingut la seva obra. L’anunci i lliurament del Premi Jaume Fuster ha tingut lloc divendres al migdia a Barcelona, durant un acte en què el crític i historiador de la literatura D. Sam Abrams ha glossat la trajectòria del premiat.
Aquest premi es concedeix a través de les votacions dels companys d’ofici membres de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.
–Joan Margarit, agraït als companys d’ofici–
El poeta Joan Margarit ha destacat que aquest és un premi especial per a ell, pel fet que l’atorguen els «col·legues de professió». «Que la gent de l’ofici més solitari del planeta es reuneixin per fer-te aquest reconeixement és impressionant», ha comentat. Com a mostra d’agraïment, i com a petit homenatge a l’ofici d’escriure, ha llegit el poema «Lectura», del llibre No era lluny ni difícil.
Joan Margarit també ha destacat la importància que ha tingut D. Sam Abrams, amic personal de l’autor, en la seva trajectòria, pel fet de fer-li de guia en la poesia anglosaxona, que tant l’ha influït. A més d’aquesta, també ha destacat la influència de la poesia xinesa, a la qual va entrar d’adolescent i d’on extreu l’habitud d’escriure utilitzant referents propers. Pel que fa a la poesia en català, Joan Margarit ha destacat dos autors, Jacint Verdaguer i Joan Maragall, que considera «pilars en la llengua materna». «La cultura és una immensa catedral» –ha dit Margarit–, «però aquesta catedral no existeix si no hi ha la cripta. La cripta és molt modesta, però està al mig, és on comença tot. La cripta, per a mi, és la poesia en llengua materna. L’error és voler fer la catedral i oblidar-se de la cripta.»
http://www.escriptors.cat/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: