INFORME DE L’ACTUACIÓ A SANT JUST DESVERN

 

Joan Xavier Quintana tractant en el dipòsit de l'Espigolera la documentació

Joan Xavier Quintana tractant en el dipòsit de l’Espigolera la documentació

Estan a punt de concloure els treballs d’identificació, descripció i adequació de part de la documentació de l’Arxiu Municipal de Sant Just Desvern. Aquesta actuació s’ha pogut realitzar gràcies als acords entre l’Oficina del Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona i, per l’altra banda, del mateix Arxiu Municipal. Tot el present programa s’ha pogut realitzar a través del tècnic superior d’arxiu vingut des de la Diputació per un termini de tres mesos.

Si bé el propòsit inicial era intervenir sobre unes nou-centes caixes d’arxiu definitiu, finalment, s’ha pogut superar les mil dues-centes. Gràcies a aquesta intervenció, s’ha facilitat l’accés sobre la documentació generada pel Patronat de Cultura, Esports i Joventut de Sant Just Desvern; els Tallers Monturiol, el Taller Municipal d’Aprenentatge d’Oficis, conegut localment com a TMAPO; SOGECO, S.A.; Escola-taller Daniel Cardona i Civit; nombrosa documentació de l’àrea de personal de l’Ajuntament entre altres àrees però, sobretot, de l’àrea d’urbanisme.

El GIAM ha estat una eina molt important per a la descripció d'aquesta documentació.

El GIAM ha estat una eina molt important per a la descripció d’aquesta documentació.

Ha fet falta la creació de quadres de classificació per a la documentació del Patronat, de les escoles taller i  SOGECO. Després de la present actuació es podrà recuperar nombrosa documentació que retrata l’evolució urbanística de Sant Just Desvern, l’actuació del Patronat Municipal i la seva àrea d’influència en les diferents entitats culturals i socials de Sant Just, s’ha pogut delimitar l’abast de cada una de les escoles taller i, també, s’ha recuperat el fons de SOGECO, S.A. que, a partir de 1994, gestionava el TMAPO municipal.

Joan Xavier Quintana

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: