JO VULL SER ELLES

Moment de l'acte dut a terme al Barri de Mas Lluí

Moment de l’acte dut a terme al Barri de Mas Lluí

Mas Lluí és l’únic barri de Sant Just Desvern que té nom de dona. Tots els seus carrers són un homenatge a dones nascudes al nostre poble o fora de les nostres fronteres. Totes elles han lluitat per millorar la nostra societat i cal reconeix públicament les seves aportacions. Si la Clara Campoamor Rodríguez no hagués lluitat perquè les dones poguessin votar, on seriem ara? Qui hauria ajudat a néixer a desenes de nens i nenes del nostre poble si l’Emilia Guàrdia Arbusí no hagués acompanyat a les seves mares en el moment del part? Jo vull ser la Clara! Jo vull ser l’Emilia!

Per aquest motiu, és important fer accions pedagògiques i divulgatives de cadascuna d’elles. I el format escollit el passat dissabte 25 de novembre va ser un recorregut dramatitzat pels carrers del barri. Gràcies a les interpretacions de dues actrius, vàrem poder conèixer aspectes i escenes de la vida de cadascuna d’elles. Passejant pels carrers, et podies trobar una escola improvisada que et portava a la classe de la Cinta Amigó Font o bé un escenari de l’obra l’Hostal de la Glòria, on la Francesca Cortés Vivés va actuar a l’Ateneu. Fins i tot, vàrem poder veure la cel·la de la presó on va estar reclosa per motius polítics la Rosa Luxemburg, lluitadora marxista d’origen jueu. Vàrem conèixer una carta seva, on exposava l’any 1917 que ja era el seu tercer Nadal empresonada. Carmen Amaya Amaya i Violeta Parra Sandoval també van aparèixer en aquest recorregut, on es va posar en valor la seva força artística.

Aquesta acció de conscienciació no es pot quedar només aquí. Es important que el màxim nombre de persones de Sant Just coneguin aquestes històries en clau femenina. En especial, caldrà treballar amb els centres educatius per apropar la seva història a les aules.

En el si del Consell Municipal de les Dones, hem de seguir pensant en noves fórmules de sensibilització. De fet, és a proposta del mateix Consell que neix Mas Lluí com a barri amb nom de dona. Cal seguir avançant i aprofitar el II Pla Municipal de Gènere de Sant Just Desvern per impulsar projectes com aquest, on es reconeix la contribució de les dones a la història de la humanitat.

Gina Pol i Borràs

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: