L’ARXIU COMARCAL DEL BAIX LLOBREGAT POSA EN LÍNIA LA REVISTA “LA VALL DE VERÇ”

Juli Ochoa i Pere Font, entre d'altres, van participar a la presentació fent una història de la revista La Vall de Verç i dels seus precedents. Fotografia: Vall de Verç.

Juli Ochoa i Pere Font, entre d’altres, van participar a la presentació fent una història de la revista La Vall de Verç i dels seus precedents. Fotografia: Vall de Verç.

El passat 28 de novembre, a la seu de l’Ateneu de Sant Just Desvern, es van presentar les digitalitzacions d’aquesta revista. Es tracta de més de 10.300 imatges que s’han posat a l’abast de la consulta a través del cercador “XAC_premsa”.

Enric Cobo, coordinador general d’arxius del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. va parlar de les funcionalitats del cercador XAC_premsa i va destacar el potencial que l’eina té per a la recerca local i comarcal. Juli Ochoa, membre del primer consell de redacció de la revista, va parlar de l’origen i dels primers anys d’aquesta emblemàtica publicació periòdica. I Florenci Maymó va explicar la nova web de La Vall de Verç i els enllaços que s’han fet per tal d’accedir directament al cercador de XAC_premsa.

Gràcies a l’ús de les tecnologies de la informació s’ha millorat i incrementat l’accés a la premsa comarcal. En el cas del Baix Llobregat, actualment hi ha 80 capçaleres al cercador, amb un total de 88. 600 pàgines de revistes digitalitzades.

Portada del primer número de la Vall de Verç

Portada del primer número de la Vall de Verç

El Baix Llobregat té premsa local i comarcal des de mitjà del segle XIX. A llarg de tot aquest temps, homes i dones de l’àmbit del periodisme i de la història, així com estudiosos i cronistes locals han escrit en aquest tipus de revistes i ho han fet sobre l’actualitat del moment, però també sobre el passat, els costums i les tradicions dels seus pobles. Tot plegat és coneixement dispers que es pot rendibilitzar amb l’ús de les tecnologies de la informació. Aquest és un llegat a disposició de persones, entitats, institucions i empreses. Amb un simple clic tothom pot trobar continguts que abans eren de difícil accés o bé que necessitaven de moltes hores de cerca. La reutilització d’aquesta informació pot servir per difondre coneixements sobre els municipis del Baix Llobregat i sobre la seva gent.

M. Luz Retuerta Jiménez/ Directora de l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat

Anuncis

One Response to L’ARXIU COMARCAL DEL BAIX LLOBREGAT POSA EN LÍNIA LA REVISTA “LA VALL DE VERÇ”

  1. Susana (Biblioteca) says:

    Felicitats per la feina feta!!. És una eina molt útil perquè permet cercar informació d’una manera fàcil i ràpida. Ens anirà molt bé.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: