A L’AMIC JAUME GELABERT I TORNÉ AMB MOTIU DE LA SEVA MORT

Fotografia Lluís Ramban. JAume Gelabert el passat mes d'octubre amb la Colla de Gegants a Sant Feliu de Llobregat

Fotografia Lluís Ramban. Jaume Gelabert el passat mes d’octubre amb la Colla de Gegants a Sant Feliu de Llobregat

Et plorem, nosaltres, els amics: La Palmira, les filles, els néts, gendres, la germana, parents. Et ploren les entitats a les que has servit amb entrega sense mai defallir i a tot temps. Et ploren el pare i la mare des del nínxol 8A, i el Mateu…

Moltes associacions i grups ja et troben a faltar. Aquí ens tens , tothom amb una pregaria als llavis. No cal passar llista. No hi falta res ni ningú.

Recordem la teva evolució cívica de la joventut a la maduresa: del futbol al bàsquet, l’Orfeó, el Coro, l’Ateneu, la colla dels nascuts el 1942, la festa dels Quintos de 1962, el Centre d’Estudis… l’Ajuntament al que servires com a regidor, amb natural dedicació a les persones, les institucions; sempre amb un gest humà inequívocament santjustenc.

Et ploren els residents del Mil·lenari, i la Colla Gegantera de la que Vesteixes, amb orgull, en el teu darrer viatge, la camisa, el mocador i l’escut. Ploren amb desconsol el Pastor, la Justa, la Montserrat, el Gentil i la Flordeneu. Els menuts capgrossos estan igualment afligits. Figures amb ànima de les que cauen degotalls de llàgrimes que mullen el cartró-pedra, mentre sona la dolça harmonia de la gralla a la capella de can Ginestar.

Plora el roure de la pista de l’Ateneu; del que s’ha manllevat un menut brancatge per imprimir arrelament a un modest pom de flors.

Natural contradicció, Jaume: et ploren a tu, amic, que sempre tenies el somriure a flor de pell. Optimista a cor que vols, davant les atzagaiades físiques sofertes per un cos que, malgrat tot, tingué futur; suara tallat de soca-rel.

Preguem per un santjustenc exemplar: en Jaume Gelabert i Torné, de “Can Bertran”; que a qualsevol hora, en moments angoixants, ens delectava amb un acudit que positivava allò que semblava impossible.

Gràcies pel teu optimisme, pels teus somriures. Pau eterna, company.

Pere Font Grassa

(Llegit a l’Església parroquial dels Sants Just i Pastor, dimecres 27/11/2013)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: