ACTE DE RECORD DELS SANTJUSTENCS MORTS A LA BATALLA DE L’EBRE AL MEMORIAL DE LES CAMPOSINES

Moment de l'Acte efectuat al Memorial de CamposinesEl passat dissabte 30 de setembre es va celebrar al Memorial de les Camposines, prop de la Fatarella a la comarca de la Terra Alta, un acte de record a seixanta soldats morts a la batalla de l’Ebre, el combat més sagnant de la Guerra Civil Espanyola.

D’entre aquests seixanta combatents que van perdre la vida i que ara han sigut recordats hi ha sis santjustencs. Aquests són en Vicenç Bachero Castells, en Joaquim Piquet Roig, en Josep Poll Blay, en Josep Poll Obiols, en Joan Tubella Fajardo i en Francesc Mitjans Esteve.

La inclusió dels seus noms en aquest acte de record s’ha produït gràcies al treball realitzat per un grup local de recerca històrica, on hi participen institucions com el Centre d’Estudis Santjustencs, l’Arxiu Municipal de Sant Just Desvern, així com veïns del poble a títol personal.
Des de l’any 2011 aquest grup està estudiant el cost humà que la Guerra Civil Espanyola va tenir per la nostra localitat i gràcies a aquest treball s’ha pogut fet una relació de més de cinquanta persones vinculades a Sant Just que van morir durant i a causa del conflicte.

Els santjustencs que van perdre la vida a la Batalla de l’Ebre han sigut inscrites l’any 2012 en un cens oficial que gestiona el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, totes elles gràcies a la gestió del Centre d’Estudis, exceptuant Francesc Mitjans Esteve, que ja va ser-hi inclòs per la seva família l’any 2011.

 El passat dia 30 un total de vint-i-set persones de les que s’hi contaven membres del grup de recerca històrica, del Centre d’Estudis, veïns del poble i familiars d’alguns dels santjustencs homenatjats ens vam desplaçar fins el Memorial de les Camposines per participar d’aquest acte de record amb la voluntat que la seva memòria es mantingui viva. L’acte oficial, amb els parlaments, la col·locació de flors Familiars davant la placa amb els noms dels soldatsa les plaques amb els noms dels familiars així com la participació d’alguns dels assistents, que venia de molts indrets de Catalunya, es visualitza en les fotos que il·lustren aquesta noticia sobre un acte de record molt emotiu.

Díptic ofical de l'acte de record on apareixen els noms dels soldats santjustencs homenatjats

Díptic ofical de l’acte de record on apareixen els noms dels soldats santjustencs homenatjats

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: