LLEGINT POEMES D’ESPRIU PELS CARRERS DE SANT JUST

Fotografia Lluís Ramban

Fotografia Lluís Ramban

El divendres 2 d’agost socis i col·laboradors del Centre d’Estudis Santjustencs, recitaren poemes de Salvador Espriu pels carrers de Sant Just Desvern, en el marc de la tradicional cita que obria el actes culturals de la Festa Major. A la passejada hi acudiren més d’un centenar de veïns que seguiren amb interès l’actuació dels rapsodes. La lectura més significativa tingué lloc davant del Centre Cívic Salvador Espriu, situat al Barri Sud, on s’interpretaren amb gran sentiment tres fragments escollits dels versos més populars.

La Passejada Literària s’iniciava a les 8 de la tarda a la Rambla/Parador i concloïa passades les 10 del vespre als jardins de Can Ginestar, amb un refrigeri ofert per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament. Com a cloenda, l’Agrupació Fotogràfica Sant Just va projectar un vídeo de realització pròpia sobre la vida del recordat escriptor, del que enguany es commemora el centenari del naixement.

Durant el trajecte, es llegiren els textos següents: El meu poble i jo; Llibre de Sinera XXIV; Cançó d’Esperanceta Trinquis; Petita cançó de la teva mort; Assaig de càntic en el temple; Inici de càntic en el temple; Diversos son els homes i diversa la parla; Cementiri de Sinera; l’Onze de Setembre de 1714; La pell de brau; I beg you pardon; Oració al senyor Sant Jordi; M’han demanat que parli d’Europa i Primera historia d’Esther. Com a obertura de l’acte es va llegir el text de la columna: Espriu Waters, de Julià Guillamon, publicada a l’inici de “L’Any Espriu” al periòdic La Vanguardia.

Fotografia Lluís Ramban

Fotografia Lluís Ramban

La lectura anà a càrrec de: Palmira Badell, Josep Quintana, Pere Font, Maria Quintana, Joan Basagañas, Joana Algarra, Pere Olivé, Leonci Canals, Juli Ochoa i l’actriu professional santjustenca Marta Domingo i Quintana.

Com és costum, als assistents se’ls lliurà un opuscle amb els textos degudament il·lustrats amb notes gràfiques dels personatges i llocs que foren tot un símbol pel gran escriptor, o bé imatges que emmarquen el simbolisme del que volia representar cadascun dels poemes.

Modestament, el Centre d’Estudis Santjustencs s’ha volgut sumar així a les nombroses entitats del país que reten homenatge a Salvador Espriu, fent seu com a lema el fragment poètic: “Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble” … tant és així que l’entitat santjustenca ha previst que la Vetllada Poètico-Literària de Nadal 2013 (a celebrar el 21 de desembre a la Sala del Cinquantenari de l’Ateneu) continuï essent fidel a “L’Any Espriu”, oferint altres poemes; alguns d’ells amb suport musical en directe.

Pere Font. President del Centre d’Estudis Santjustencs

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: