VINT ANYS D’AQUELL 11-S-1993

Una gentada espera veure als convidats davant del WaldenAquest 11 de setembre de 2013 fa vint anys d’un esdeveniment que col·lapsà la normalitat civil i religiosa del nostre poble de Sant Just Desvern. La Diada d’aquell 1993 post olímpic seria recordada per un altre motiu enllà de l’ofrena floral al monument de l’onze de setembre. La setmana i els dies abans van ser frenètics pels responsables de transit, via pública, jutjat, i parròquia. 

Jose Maria Ruiz MateosAquell esdeveniment civil i privat, va fer que la nostra població fos noticia a tots els telenotícies del dia 11, nacionals i algun d’estranger. La premsa del cor va fer edicions gairebé monogràfics d’una història d’amor entre un noi i una noia. Un antic jugador de futbol dels anys trenta reconegué a Califòrnia el lloc on ell havia jugat de petit gracies a la noticia que va retransmetre una cadena nord-americana. L’avinguda industria s’ompli de banderes grogues amb una abella al centre, un cantant de renom acudí a l’esdeveniment, …

Del llibre Walden 7 i mig,

Del llibre Walden 7 i mig,

D’arreu de Catalunya acudiren persones per contemplar l’esdeveniment i potser veure el nuvi, la núvia, el pare o la mare de la núvia. La gentada més de 4.000 persones van formar una  cadena humana que arribava fins a l’enllaç de l’autopista AP-7. Alguns veïns o veïnes del Walden 7 van escoltar ofertes per llogar els seus balcons a paparazzi. Sant Just aquell 11 de setembre va ser una miqueta el centre d’aquest món sobre paper cuixé. I de tot això ja han passat vint anys.

D’aquella manifestació ciutadana en trobareu moltes imatges a la premsa d’aquell moment  només heu de remenar alguna hemeroteca. Al nostre arxiu municipal solsament disposem de dues imatges d’aquell esdeveniment privat que va esdevenir un aconteixement al nostre municipi i que ens va posar a la primer plana de les notícies. Ja han passat vint anys de tot plegat. El Walden-7 dempeus i restaurat ha contemplat les transformacions urbanístiques d’aquest espai emblemàtic per Sant Just Desvern. 

Si alguna persona té més fotos d’aquest dia i d’aquest lloc que vulgui compartir i posar a l’abast dels investigadors del futur, l’Arxiu Municipal ho farà possible.

Anuncis

One Response to VINT ANYS D’AQUELL 11-S-1993

  1. Juli Ochoa, veí de Sant Just says:

    Els membres del GERP tenim una curiosa anècdota d’aquell esdeveniment: Poc abans que tingués lloc l’esdeveniment nosaltres estavem topografiant la xarxa de galeries subterrànies de l’antiga Sanson, i un paparazzi que rondava per allà va veure com a través d’elles haviem pogut accedir a un punt d’observació molt bò que estava situat a l’interior de la zona tancada. Va intentar convencer-nos de que el portéssim fins allà, però nosaltres el vam enviar a passeig i vam continuar fent la nostra tasca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: