PARTICIPACIÓ SANTJUSTENCA AL 75è ANIVERSARI DE LA BATALLA DE L’EBRE A LA COTA 705

El nostre veí Joan GuaschEl passat dijous dia 25 de juliol va tenir lloc a la cota 705 de la Serra de Pàndols un homenatge als membres de la lleva del biberó (1941) que van participar a la batalla de l’Ebre. Aquest any l’acte tenia una significació especial doncs feia 75 anys de l’inici d’unes operacions bèl·liques que van decidir la guerra a Catalunya. Uns 14 santjustencs formaven part d’aquesta lleva del biberó dels quals avui només en sobreviu un al nostre municipi: Just Amigó Rius, ja que l’any passat vam haver de lamentar la pèrdua d’en Baldiri Vives. 

A banda dels que formaven la lleva del nostre municipi, mobilitzada l’abril de 1938, hi ha diverses persones a la població que van participar i sobreviure als combats. Un d’ells és el Sr. Joan Guasch Martí, responsable de la Delegació Local de la Lliga de Mutilats i Vídues de Guerra de Catalunya i  col·laborador  de molts actes organitzats al nostre municipi sobre la guerra d’Espanya 1936-39. Ell mateix va ser objecte d’homenatge fa uns anys al seu municipi natal, la Juncosa del Montmell, doncs va ser ferit als inicis de la batalla de l’Ebre, en concret a la bossa de Faió. 

El nostre veí Joan Guasch va desplaçar-se amb la seva filla fins a les terres de l’Ebre i va ser un dels protagonistes de l’acte organitzat a la cota 705 a tocar del monument aixecat en homenatge als nois de la lleva del biberó. Podreu veure i escoltar la seva intervenció en el vídeo que trobareu en aquests enllaços que us adjuntem entre els minut 9 i el minut 12  i  entre el minut 1:35 i el minut 2:34, en el segon enllaç.

https://www.youtube.com/watch?v=0dXZhqjZ7T8&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=zypwIAS8ZAI

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: