RESTAURACIÓ DANYS I PROPER PUNT D’INFORMACIÓ A LA PENYA DEL MORO

Torre medieval de la Penya del MoroFa unes setmanes una empresa especialitzada en arqueologia va finalitzar la restauració dels murs medievals que s’adossen a la part exterior de la torre de guaita del segle X de la Penya del Moro. Els paraments s’adossen a la fortificació alt medieval i formaven part del mas existent al segle XIV al cim del Turo Alt d’en Solanes, en aquell moment anomenat Puig Castellar per la presència al capdamunt d’un mas fortificat que s’abandonaria a la baixa edat mitjana.
Els murs van resultar malmesos arran de les fortes pluges que van tenir lloc al desembre de 2012 i de l’actitud d’alguns visitants poc civilitzats. El manteniment d’aquest patrimoni arqueològic és un compromís amb la ciutadania que té dret a conèixer i gaudir d’unes restes que formen part de la nostra memòria col·lectiva més primerenca.

Des de fa uns anys el lloc s’ha convertit en un preuat punt de trobada del Parc Natural de Collserola i ja podem afirmar que funciona com un instrument pedagògic que fa possible que Sant Just Desvern esdevingui una ciutat educadora més enllà dels límits del casc urbà.

Des de l’Ajuntament de Sant Just Desvern creiem fermament que aquests elements son claus per millorar la formació i fer possible els objectius pedagògics de les nostres escoles.

El proper diumenge 7 de juliol tornarem a tenir en funcionament el PUNT D’INFORMACIÓ durant el matí, un bon motiu per visitar i conèixer de la ma d’en Manel Ripoll els secrets més ben guardats de la història del poblat iber i de la Torre Medieval, US HI ESPEREM.

No oblideu ni la cantimplora, ni el barret, ni la crema solar, som a l’estiu.

 

Anuncis

2 Responses to RESTAURACIÓ DANYS I PROPER PUNT D’INFORMACIÓ A LA PENYA DEL MORO

  1. Jordi Amigó i Barbeta says:

    Cada vegada estic més convençut que una minoria abans de sortir de casa s’ho haurien de pensar dues vegades, i davant del dubte no sortir.

  2. Palmira Badell says:

    Sobre el que diu el Jordi, crec que si aquesta minoria pensés ja no farien el que fan.
    Quina llàstima!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: