EL PRIMER DIRECTOR MUSICAL DE L’ORFEÓ ENRIC MORERA, PERE MAÑÉ I BALETA REP UN HOMENATGE A ESPLUGUES DE LLOBREGAT

Fotografia de Rafael Malaret. Miscel·lània d'Estudis Santjustencs III.A la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues es podrà veure des del 15 fins al 31 de maig una exposició commemorativa amb partitures, documents i objectes referents a l’activitat musical de Pere Mañe i Baleta compositor i músic espluguí.
Mañe va ser el primer director musical de l’Orfeó Enric Morera des de la seva fundació l’11 de maig de 1951 fins a la fi de l’any 1955, la junta de l’Orfeó era presidida per Francesc Riera i Morejon, i el càrrec d’arxiver I el tenia Pilar Gaig i el d’arxiver II l’ocupava Joan Brillas. L’Ateneu Santjustenc era presidit en aquell moment per Jaume Mir i Gómez.
El repertori d’aquell moment estava bassat en cançons populars catalanes com: La pastora Caterina, Pregària de la Verge del Remei, La Balanguera, o La Sardana de les Monges. El segon concert de l’Orfeó es va realitzar a Esplugues de Llobregat per celebrar el segon aniversari de la fundació de la revista Vida d’Esplugues.
Un dels actes més importants del mestre Mañe a l’Orfeó el va representar la benedicció de la senyera de l’Orfeó el 8 de Febrer de 1953 pel qual va compondre un himne musical amb lletra del poeta santjustenc Joan Martí Aparici.
Pere Mañe rebrà avui 15 de maig un homenatge al Casal de Cultura Robert Brillas a partir de les 19.30 hores, dins la recta final dels VII Jocs Florals d’Esplugues. En aquest acte es projectarà un vídeo elaborat pel rapsode Jordi Udina combinant paraula i imatge sobre el músic que va morir fa 31 anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: