RECONEIXEMENT D’UN HOME DE (LA) PARAULA

Un moment de l'acte de reconeixement a Isidor CònsulLes paraules d’Isidor Cònsul, literalment, varen ser les protagonistes del merescut homenatge i reconeixement a la seva figura i trajectòria. El dia després de la Diada de Sant Jordi, amb un acte molt emotiu conduït pels seus dos fills, Arnau i Roger, i amb la presència de la família més directa, la sala de les Golfes de Can Ginestar quedava batejada amb el nom d’Isidor Cònsul.

L’espai va quedar desbordat per recordar a l’editor, activista cultural, escriptor i professor. Amb lectures de diferents fragments del seu Tractat de geografia, en base a les frases que han quedat col·locades a les parets de la sala, es va establir un diàleg entre els dos fills i les paraules de l’Isidor.

Però no n’hi va haver suficient amb la paraula escrita. Després de l’agraïment expressat per la seva muller, Romi Porredón , la veu de l’Isidor es va fer present per establir un diàleg amb l’Arnau i en Roger. Tothom, per uns moments, va veure l’Isidor. I en aquests escassos 10 minuts va quedar perfectament exposat el pensament què tenia sobre la literatura, l’edició, la cultura, el país. L’Isidor era una persona de fortes conviccions, amb les idees clares.

Un cop fet el “bateig” el primer acte que es va fer a la sala Isidor Cònsul va ser, com no podia ser d’altra manera, la presentació crítica del darrer llibre de Carme Riera, Temps d’innocència, a càrrec del professor, poeta i crític literari Sam Abrams, que va disseccionar la novel·la de Riera en petits trossets per oferir-nos-en una visió des de tots els punts de vista. Tots dos, Riera i Abrams, molt amics de l’Isidor, no va voler perdre’s aquest acte d’homenatge.

Fotografia Lluís TarrésDes de l’Ajuntament no podíem fer res més que això: un acte de reconeixement natural, gens forçat. Què millor que batejar la sala, durant l’any, ocorren centenars d’actes literaris i culturals, amb el nom d’un dels referents de la cultura del nostre país? Era un deute que teníem pendent.

Sergi Seguí Esteve
Tercer Tinent d’Alcalde
Regidor de Cultura i Patrimoni i de Participació i Xarxes Socials

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: