SANT JUST DESVERN CONSOLIDA L’AGERMANAMENT AMB HORB

Davant institut Horb 10/04/13L’any passat una delegació d’artistes de la població Horb am Neckar va visitar el nostre municipi i va omplir de colors el CIM de Can Ginestar amb les seves escultures.  La darrera setmana Lluís Monfort, regidor d’Educació i Joventut, i Joan Basagañas, regidor d’Ocupació i Innovació, han viatjat a Alemanya per tal d’estrènyer llaços culturals, educatius i econòmics entre les dues poblacions.

L’agermanament entre #santjust i Horb am Neckar s’orienta cap a l’ocupació, la formació i l’intercanvi juvenil

L’Ajuntament de Sant Just Desvern està treballant per orientar l’agermanament amb la població alemanya Horb am Nekar cap a l’impuls de projectes d’ocupació, formació i intercanvi juvenil. Per aquest motiu, els regidors Lluís Monfort, d’Educació i Joventut, i Joan Basagañas, d’Ocupació i Innovació, s’han desplaçat al municipi alemany on han mantingut reunions de treball amb els responsables d’ocupació, formació i joventut que operen en aquest territori.

En clau educativa, han establert contactes amb un dels centres de formació professional, amb l’institut de Horb i el Casal de Joves de Horb “Marmorwerk”, que poden permetre que s’estableixin intercanvis amb el jovent usuari del Casal de Joves i entre els estudiants de secundària d’ambdós instituts –el de Sant Just i el de Horb. També s’han reunit amb els responsables de la Universitat Dual d’Stuttgart, al campus universitari que té a Horb, per establir possibles projectes d’aprenentatge intensiu durant l’estiu així com donar suport a intercanvis acadèmics. Des del punt de vista de l’ocupació es treballarà la possibilitat de formar persones aturades en l’idioma alemany amb la finalitat que puguin cobrir determinades ofertes de treball existents al land de Baden Wuttenberg, ric land del sud d’Alemanya on es troba Horb am Neckar. El coneixement de l’alemany és bàsic per poder treballar en aquesta zona, i per això, és fonamental crear una oferta de cursos intensius tant a Sant Just com a Horb per a poder optar a qualsevol lloc de feina.

El pacte de Govern d’aquest mandat inclou l’ampliació dels àmbits de l’agermanament amb el municipi alemany que fins ara està basat en aspectes més culturals i d’intercanvis familiars, un terreny en el qual té un destacat protagonisme l’associació d’amics de Sant Just Desvern-Horb am Neckar. L’entitat ha estat una peça clau per establir els contactes aquests dies i la seva col·laboració serà imprescindible en la nova etapa que ara comença.

Rund um Horb

Schwarzwälder Bote 13/04/13

Font: http://www.santjust.net

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: