DESCOBREIX LES PAPALLONES DE COLLSEROLA

retall 1Des del passat 11 d’abril i fins el 19 de maig, el Centre d’Interpretació del Municipi acull una exposició produïda per l’ALNUS i el CEPA on ens ajuda a descobrir les diferents espècies i els diferents hàbits de les Papallones a Collserola.

D’altra banda està previst pel proper 12 de maig una sortida divulgativa per la Vall de Sant Just.

L’objectiu d’aquesta exposició és presentar i donar a conèixer la biodiversitat de la serra de Collserola a través de les papallones, en tant que bons bioindicadors de la riquesa biològica de l’ecosistema, i ser conscients de la importància de cada espècie per petita que sigui te, atès compleix un seguit de funcions. Les Papallones són uns éssers molt fràgils i sensibles als canvis ambientals, a més d’estar al cap de vall de la cadena tròfica.

Segons els estudis del Pla de Seguiment de Ropalòcers de Catalunya que es durPapallona a terme des del 1994 a casa nostra es troben prop de 200 espècies de papallones, de les quals Collserola se n’han observat una seixantena llarga, pertanyents a 6 famílies diferenciades, de les quals un 30% es pot dir que són rares de veure.

Després de més de 3 anys de recerca i estudi de les papallones fent comptatges d’espècies a diversos sectors de la Vall de Sant Just, Oleguer Farràs i Jané, ecologista i naturalista aficionat, és el responsable de l’exposició i de l’edició d’un tríptic divulgatiu que es pot descarregar gratuïtament a http://alnus.pangea.org/tríoticpapallcollser2012_25.pdf

Antoni Mercader, Lluís Ayguadé, Jordi Farràs i Jordi Agulló.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: