EL CENTRE D’INTERPRETACIÓ DEL MUNICIPI ES DISFRESSA

EXPOSICIÓ: FESTA I DISFRESES. FINS AL 3 DE MARÇ

Les tres fotografies gegants al CIMAquesta exposició vol recollir l’evolució que ha sofert aquesta celebració a Sant Just Desvern i el creixement exponencial que ha tingut en els darrers anys. Es parteix de dues imatges de les disfresses que lluïen dues santjustenques als anys 20 del segle passat. A través d’una ampliació a tamany real podreu “treure el cap” a inicis del segle XX. Podreu escoltar amb l’ajut d’un codi QR -per primera vegada al CIM- la veu un testimoni que ens parla de la l’empenta que donà a aquests balls l’Enrica de Cal Marca.Eulàlia Casanovas

El 3 de febrer del 1937, una ordre de la Junta de Burgos prohibí el Carnaval i l’any 1939 el triomf franquista va fer extensiva la norma a tot l’estat Espanyol.
El 1948 l’Ateneu Santjustenc, tot i la normativa restrictiva, desafià el règim i reprengué el ball de disfresses per carnestoltes. La iniciativa s’estroncà uns anys més tard. Hi trobareu una imatge gegant de 1948 que us permetrà jugar a disfressar-nos d’aquella època quan la festa estava reclosa a l’interior de les entitats i no es feia rua pel carrer.Part de l'exposició des de darrera d'una de les fotografies
Amb l’arribada de la democracia l’any 1979 les escoles, l’Ajuntament i els pares i mares van començar a vestir de nou els carrers de colors amb les seves disfresses i la desfilada dels escolars. Dos plafons expliquen aquesta fase on les disfresses només sortien al carrer amb les escoles.
A partir del 2007 amb la implicació de la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) i el suport municipal tota la població n’és partícip. A aquest moment pertanyent 13 de les fotografies realitzades durant els anys 2007 i 2012, amb una tercera imatge gegant correspon a aquesta etapa. L’any 2013 el número de persones inscrites a la rua ha estat de 500.

Distribució dels plafons

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: