UN MATÍ DE BARRAQUES

Visita a les barraques de vinyaEl dissabte dia 2 de Febrer hi havia una sortida organitzada per veure in situ unes barraques de vinya del nostre terme municipal. Això va sorgir per la necessitat de complementar una exposició que s’està duent a terme al Centre d’Interpretació del Municipi (CIM) de Can Ginestar.

En aquesta exposició hi ha dues activitats que disten en el temps però que han quedat lligades per la il·lusió. Una d’elles és donar a conèixer el nostre passat i el patrimoni. L’altre activitat sorgeix de l’entusiasme de persones voluntàries que col·laboren perquè això sigui possible. A aquesta proposta se suma la participació dels assistents.

Concretament en els plafons de l’exposició es poden veure els dos àmbits que s’ha volgut desenvolupar. Un dels espais es dedica a la tasca del voluntariat del grup de Voluntaris de Collserola, del qual formo part. S’exposa clarament en què consisteix el treball constant d’anys de coŀlaboració i participació. L’altre part mostra un conjunt de fotografies actuals i antigues de les tasques concretes que aquests voluntaris realitzen en relació al projecte de Catalogació i manteniment de les barraques de vinya.

El dia de la sortida, després d’una breu explicació, ens vam posar en marxa i vam anar a veure dues barraques prop de Can Coscoll. Una està aïllada i molt ben conservada, i l’altre està situada al marge d’un camp de conreus que va sorprendre als que la veien per primera vegada.Exposició al CIM

D’allà, vam anar al sector de Can Ferriol (Can Furriol), al terme de Sant Feliu de Llobregat. Pel camí els participants van restar immersos en un paisatge on entre marges de pedra seca i ruïnes d’algunes de les barraques s’endevinava un passat d’un mon agrícola molt i molt intens. Però el que  va agradar molt als visitants va ser la contemplació de tres exemples de barraques que han estat restaurades aportant una idea molt clara de la seva funcionalitat com a refugi de persones i lloc per guardar els estris propis d’un ofici tant preuat al segle XIX com era el de vinyataire.

Finalment, de retorn, vaig poder apreciar la satisfacció que va provocar aquesta passejada històrica.

 Pere Aceitón. Voluntaris de Collserola

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: