2 anys de punt d’informació a la Penya del Moro

Durant els anys 2011 i 2012 des de l’Ajuntament hem impulsat i mantingut un Punt d’Informació mensual a la Penya del Moro, gràcies a la inestimable col·laboració de la Montserrat Rajadell Puiggròs i en Manel Ripoll, les dues persones que un cop al mes han dedicat part del seu temps lliure a fer difusió de les característiques del poblat íber i de la torre medieval als visitants de la Penya.

El manteniment d’aquest Punt informatiu ha permés dues coses interessants: primera, la recollida d’informació estadística en referència als visitants. I segona, el feedback, l’intercanvi d’impressions que ens ha de guiar per aplicar millores en diferents camps.

En aquest sentit, i gràcies a les observacions i comentaris recollits en els dos informes (que podeu llegir i descarregar en format PDF al final d’aquest article), hem iniciat diferents mesures per augmentar i millorar la informació i difusió de la Penya i els seus components.

Així, val la pena apuntar que abans d’acabar l’any 2012 vàrem realitzar contactes amb diferents entitats, com el Museu d’Arqueologia de Catalunya, amb qui treballem perquè la Penya s’inclogui dins la Ruta dels Íbers i l’Arqueoxarxa, i amb el Consorci del Parc de Collserola, perquè aquest ampliï el seu compromís amb el manteniment de l’espai (neteja, senyalètica, …).

També hem explicat aquestes mateixes dades al regidor de cultura de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat perquè siguin conscients, com a mínim, que la Penya és un bé cultural d’interés també per als seus ciutadans i, per tant, un espai arqueològic i natural on hi poden tenir una major implicació.

Per últim (en cronologia d’esdeveniments, no pas per ser un sector menys important) des de l’Ajuntament de Sant Just estem obsessionats en fer difusió del nostre patrimoni a la comunitat educativa. Això inclou alumnes, mestres, pares i mares. En aquesta línia ens posem a disposició dels centres educatius del poble per a concertar visites guiades a la Penya del Moro, amb la idea que el suport de les noves tecnologies ens faci fer un pas més en la dinamització del coneixement històric.

Aquests contactes són només els primers passos, necessaris, que ens poden portar, esperem, a una millora del coneixement, a una major difusió del nostre passat com a poble.

Informe Penya del Moro 2011

Informe Penya del Moro 2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: