DONACIÓ A L’ARXIU MUNICIPAL. SANT JUST FA 35 ANYS

Fa pocs dies l’arquitecte German Català ha fet donació a l’Arxiu Municipal de la imatge aèria que avui us presentem. La fotografia va ser realitzada a final de la dècada dels anys setanta, quan a l’edifici del Walden-7 encara no s’hi havien posat les xarxes que recollien les rajoles que es desprenien de les façanes.

Darrera de la xemeneia de l’antiga fàbrica Sanson (LACSA) hi podem veure a ple funcionament la triadora d’àrids de l’empresa PREBETONG, en l’actualitat Centre Cívic Salvador Espriu. A la seva dreta s’aixequen els pisos que conformen el barri Sud amb les naus de l’empresa IBI situades al dinal del carrer de la Creu.

Les construccions d’aquest barri envolten el solar on avui s’aixequen els nous habitatges de l’Illa Walden.En aquell moment no exisitia ni l’Escola Bressol, ni el Centre d’Atenció Primaria, ni l’actual Plaça de la Pau.

Entre l’edifici Walden i la carretera hi ha l’antic laboratori de la fàbrica de ciment, que va ser posteriorment l’espai des d’on la direcció tècnica de l’obra va dirigir les obres de construcció del Walden, en el moment de realitzar la fotografia era l’escola de l’Ateneu. Millor dit, una part del Centre Escolar que tenia la seva seu al carrer de l’Ateneu a l’edifici del mateix nom. Anys més tard l’escola de l’Ateneu es convertí en Escola Montseny, però l’any 1977 unes aules d’aquesta escola eren en aquí.

Els pisos actuals de camp Roig eren en aquell moment un espai industrial, ocupat per la fàbrica de les Cadenes, uns habitatges de treballadors de l’antiga fàbrica de ciment i un solar destinat a garatge de camions. Enllà de l’Avinguda Indústria hi podem descobrir la fàbrica DISA i una mica més amunt la fàbrica de vidre VIRIATO.

Esperem que pugueu gaudir d’aquesta imatge i que hi pugueu cercar el vostre racó preferit, el llistat de tots ells supera la intenció d’aquest post. Des d’aquí volem agrair a German Català donador de la imatge la confiança que ha fet envers el nostre arxiu municipal.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: