20 ANYS DE LA TORXA OLÍMPICA PER SANT JUST

El passat 19 de juny va fer 20 anys que la torxa olímpica va recórrer el tram de Carretera Reial del nostre terme municipal. Va ser la nit del 19 al 20 de juny quan Francesc Blascó, el primer relleu va recollir gairebé a tocar del terme municipal de Sant Feliu i enfront de l’entrada al Consell Comarcal la torxa olímpica. En Francesc no era pas un dels 65 voluntaris olímpics de Sant Just sinó un dels responsables de la formació dels voluntaris a Sant Just. Amb la participació de dos relleus més, la flama olímpica va arribar a Esplugues de Llobregat. La torxa arribaria el 25 de juliol a l’Estadi Olímpic després de passar per 9500 relleus i més de 650 poblacions.

Les imatges que us mostrem, entre d’altres, han sigut facilitades a l’arxiu amb motiu d’aquest aniversari pel propi Francesc i van ser realitzades per Jordi Grimau. Van ser molts els santjustencs i santjustenques que van apropar-se aquell vespre a la carretera per veure passar aquest símbol olímpic. La torxa va passar per Sant Just en la seva penúltima etapa abans de sortir de Catalunya per recórrer la totalitat de comunitats autònomes. Aquell mateix dia, el foc olímpic havia arribat al monestir de Montserrat, on els rellevistes en van fer ofrena a la Moreneta. Aquesta no era la primera vegada que el foc provinent d’Atenes passava per la carretera, l’any 1968, els rellevistes ja havien passat per la comarca per dur la flama olímpica fins a Mèxic. La torxa havia arribat a Barcelona en vaixell i va fer cap a Galicia on s’embarcà cap a Amèrica.

D’altra banda el passat diumenge 22 de juliol el programa de TV3 “30 minuts”  Aquells dies de glòria va estar dedicat a l’aniversari de les Olimpíades del 92. Cal remarcar que va apareixerà fugaçment al minut 3:09, l’ex-alcalde de Sant Just (1983-1991) i voluntari olímpic Lluis Segura i Romero, fent de corredor escorta a Calella el 15 de juny.

Servei d’Arxiu

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: