EL RIFENYO VISITA LES ESCOLES DE SANT JUST

Per segon any consecutiu, aquesta primavera, en Rifenyo, el Drac de Sant Just ha visitat les escoles del poble, en concret aquest any l’han rebut a l’escola Montserrat i l’escola Canigò.
L’activitat que des del Drac de Sant Just proposem consta de dues parts, en primer lloc la visualitzacio d’un DVD, on es mostra l’aportació del bestiari festiu a la cultura popular catalana, i a continuació es mostra com és,  com es va dissenyar i com es va construïr el nostre Drac Rifenyo.

En la segona part de l’activitat, els nens i nenes dividits en dos grups  passen unes proves,  la primera es tracta de portar el Drac i ‘altra és tocar en el grup de percussió de la colla. La canalla a banda de passar-ho molt bé, passen les proves amb escreix i s’enduen de record el carnet del Curs de portador del Drac a més d’un un adhesiu amb l’anagrama del Rifenyo.

Per completar l’activitat, durant aquella setmana, el Drac es queda al vestíbul de l’escola perquè sigui contemplat pels nenes que tot i que els primers dies els fa una mica de por a mesura que el van coneixent veuen que no es tant ferotge com sembla, i fins i tot, alguns tenen pressa per arribar a l’escola i veure’l.
Des de la colla valorem molt positivament l’activitat, ja que l’objectiu principal és el d’acostar i donar a conèixer el Rifenyo i el bestiari festiu de Catalunya als nens i nenes del poble, tot passant’s-ho bé i creiem que s’ha aconseguit, i molt.
Esperem poder repetir-ho d’altres anys, i a totes les escoles del poble.

Rafa / DRAC DE SANT JUST

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: