CINC HISTÒRIES DE SANT JUST A LA MISCEL·LÀNIA XVII

El Centre d’Estudis Santjustencs ha publicat recentment la Miscel·lània XVII que inclou un seguit d’articles de variada temàtica sobre els orígens, la història i els fets ocorreguts al poble en èpoques pretèrites. Treballs portats a terme per diversos autors després d’una exhaustiva investigació contrastada amb les fonts que certifiquen la certesa de les dades escrites. Cada capítol del llibre inclou la reproducció facsímil de documents o fotografies, que atorguen més força a la narració. A la present edició hi trobareu els articles següents:

El Sanatori: història d’amor i de desamor”, per Josep Quintana i Cortès.
La Creu del Pedró: pedra i ferro”, per Juli Ochoa i González.
Recerca i orientacions sobre l’etimologia del topònim de Sant Just Desvern”, per Olga Sbert i Pérez
Els santjustencs a la primera guerra carlina”, per Juli Ochoa i González.
Can Mèlich: una història de 300 anys”, per Andrea Fité i Gelabert.

Per primera vegada la publicació incorpora un treball de recerca d’una ex -alumna de l’Institut de Batxillerat de Sant Just Desvern del curs 2008-2009, guanyant el premi “Antoni Malaret”. És el treball sobre Can Mèlich signat per l’Andrea Fité i Gelabert.
A manera de pròleg, l’actual president fa un resum dels 25 anys del CES i una relació dels seixanta articles publicats a les disset Miscel·lànies; que configuren un valuós compendi per conèixer més i millor la transformació històrica del poble, els fets més notables, així com l’evolució social i cultural de la seva gent.
La Miscel·lània XVII la poden recollir gratuïtament els associats del Centre d’Estudis Santjustencs a l’estatge social de les Golfes de Can Ginestar els dimarts o dijous de 5 a 7 de la tarda. El públic en general pot comprar l’exemplar ressenyat a la llibreria habitual, on també podrà consultar la col·lecció completa.
Quan l’hàgiu llegit, esperem els vostres comentaris crítics expressats lliurament a través del present bloc. La vostra opinió ens és molt valuosa.

Pere Font Grasa / President del Centre d’Estudis Santjustencs

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: