XXIV CONCURS DE POESIA I PROSA EN CATALÀ

El diumenge 22 d’abril d’enguany vam fer el lliurament dels premis del XXIV Concurs de poesia i prosa en català per a no professionals al meravellós jardí de Can Ginestar.

Des de fa 24 anys el Servei Local de Català amb l’ajut de l’Ateneu i de l’Ajuntament organitza un concurs que cada cop té més participació . Les escoles i l’institut de la població santjustenca ens donen el seu suport i per això creiem que el nostre Sant Jordi literari té tant d’èxit.

Vam lliurar 26 premis repartits entre les modalitats de poesia i prosa. Hem descobert al llarg dels anys que els joves escriuen més poesia que prosa i conforme van creixent es passen de modalitat, ja que acabem tenint més participació dels adults en prosa que no pas en poesia, esperem poder esbrinar el perquè més endavant.

Pel que fa a la temàtica escollida entre les persones concursants veiem que és molt diferent tenint en compte les edats. Els nens i les nenes de 9 a 11 anys ens parlen de les seves mascotes, de la seva família i la veritat, cal dir, que les persones guanyadores van aconseguir sorprendre els membres del jurat parlant de temes tan senzills com Barcelona, la família i Sant Jordi. De vegades les coses senzilles però amb gust són les millors.

A mesura que anem avançant en les edats passem a llegir temes més diferents com per exemple parlant d’adolescents podem trobar escrits sobre la por, l’amor, les aficions i les reflexions sobre un món que consideren que es troba del revés.

Quant als adults observem que són també molt crítics amb la realitat politicosocial actual i ens parlen de la fam i de formes de canviar per ser més feliços, és a dir , com redescobrir-nos a nosaltres mateixos.

Tothom va gaudir d’un matí molt distret ja que ens vam trobar en un entorn agradable, distès i alhora ple d’activitats. Vam poder fer una festa de Sant Jordi acompanyats de dansa, sardanes, parades de llibres, xerrades d’amics i amigues prenent un bon cafè. En general un Sant Jordi per agrair i donar les gràcies a totes les persones que el van fer possible.

Servei Local de Català

Fotografia: Lluís Tarrés

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: