COLLSEROLA, PARC NATURAL

La Generalitat ha aprovat el decret que declara Collserola com a Parc Natural.
Amb aquesta declaració s’acaba un procés que va començar fa 10 anys quan el Parlament de Catalunya va instar el Govern a millorar el grau de protecció de la serra de Collserola.

La proposta que finalment s’ha aprovat sorgeix d’un procés participatiu de la ciutadania, del treball dels 9 ajuntaments implicats, entre els quals hi ha el de Sant Just, a més del Consorci del Parc de Collserola i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

La delimitació del Parc Natural que finalment es proposa inclou la incorporació de 39 sectors d’ampliació al límit actual. D’aquesta manera, s’han ampliat en 779 hectàrees i el parc passarà a tenir una superfície de 8.295 hectàrees. S’hi han inclòs dues reserves naturals parcials: la de la Rierada-Can Balasc i la de la Font Groga. Són dos espais naturals d’extensió reduïda i de molt interès científic, declarats per preservar íntegrament el conjunt d’ecosistemes naturals.

Un dels principals objectius de la declaració de Parc Natural és fer compatible el patrimoni natural amb les activitats que es desenvolupen al territori. Per això, caldrà formular el pla especial per a la protecció del medi natural i del paisatge per a l’ordenació i regulació dels usos i activitats en l’àmbit del parc natural. Aquest pla especial haurà d’estar aprovat inicialment en el termini de 2 anys des de l’entrada en vigor del decret.

La gestió del parc anirà a càrrec del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i es crearà un consell consultiu com a òrgan de participació dins del Consorci. El Govern també ha donat llum verda a la incorporació de la Generalitat en el Consorci del Parc de Collserola. Suposarà una participació més activa en la presa de decisions tècniques i un increment de les inversions en conservació, ordenació dels usos públics, recerca i difusió dels valors naturals, entre d’altres.

Ràdio Desvern

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: