PARTICIPACIÓ A LA RECE

L’Ajuntament de Sant Just s’ha inscrit a la xarxa temàtica “Recursos tecnològics per a les activitats educatives de ciutat: dispositius mòbils i xarxes socials virtuals” que funcionarà dins de la Red Estatal de Ciudades Educadoras durant el període 2011-2013.

L’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona coordina aquesta xarxa temàtica formada per 19 ciutats. La primera reunió del grup de treball va tenir lloc el passat dijous 7 de juny de 2012 a la seu de l’Institut de Educació de l’Ajuntament de Barcelona a la Plaça d’Espanya. Durant la sessió es va fer la presentació del projecte i va permetre els representants de les ciutats assistents exposessin els seus treballs en aquests camps de les xares socials i les noves tecnologies com a recursos i activitats educadores. Hi havia representants d’Alcoi, Barakaldo, Barcelona, Bilbao, Ceuta, Xixón, Granollers, Ibi, Mèrida, Mislata, Pozuelo de Alarcón, Orihuela, Sabadell, Sant Joan d’Alacant, Santiago de Compostela, Tarragona, Torrent, Saragossa i, com no, Sant Just Desvern.
Aquest equip de treball comptarà amb l’assessorament del doctor Joan Santacana i de la doctora santjustenca Laia Coma Quintana, del grup de Didàctica del Patrimoni de la Universidat de Barcelona.

Per part del nostre poble van assistir a la trobada Jordi Amigó, responsable de l’Arxiu Municipal; Hèctor Suriol, responsable de Comunicació de l’Ajuntament, i jo mateix com a regidor de Cultura i Patrimoni. Vàrem aprofitar la sessió de treball del dia 7 per a explicar la tasca iniciada amb la instal·lació del codis QR a diversos edificis catalogats com a patrimoni del nostre municipi. Aquest projecte permet obtenir informació històrica del monument a qualsevol hora del dia gràcies a l’enllaç establert amb una pàgina web que conté diferent informació en diferents formats: àudio, vídeo, fotografies, vídeos, … Els primers 7 codis QR instal·lats al municipi funcionen ja a Can Ginestar, Can Cardona, l’Església i Can Campreciós.
A la regidoria de Cultura i Patrimoni ens hem posat com a objectiu presentar una comunicació exposant els resultats del nostre projecte al congrés estatal de la RECE que es farà a Gandia la primavera de l’any 2013.

Jordi Amigó

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: