ITINERÀNCIA DE L’EXPOSICIÓ “ITINERARIS PER LA PAU A SANT JUST DESVERN”

Empès per l’afany de lluitar contra el fracàs escolar i amb el desig d’estimular l’autoestima personal i la motivació educativa de l’alumnat de reforç, l’Institut va dissenyar durant el curs 2010-11 un itinerari que recorria 7 espais de Sant Just i un indret d’Esplugues. Tots plegats feien possible el coneixement d’un capítol de la nostra història: la guerra civil espanyola 1936-39.

El projecte és un treball pluridisciplinari executat pels professors Toni Palma Martín, M. Isabel Pijoan Picas i Àngels To Camps docents dels Departaments de Ciències Socials i Llengua Catalana i Literatura de l’Institut de Batxillerat de Sant Just, a partir del projecte de Ciutat Educadora que lidera la Regidoria d’Educació amb la cooperació de la Regidoria de Cultura (Arxiu Municipal). Els alumnes i professors que van participar en aquests itineraris pertanyent al grup de reforç de 2n. d’ESO. El projecte d’innovació educativa va ser desenvolupat en classes a l’aula a les matèries de Ciències Socials i Llengua Catalana i en dues sortides per indrets que evoquen, per diferents temes, la guerra civil: L’església, La Llar Nostra Sra. de Lourdes, la casa Capmany a la Rambla, la Carretera reial, el refugi antiaeri de les antigues escoles Montserrat, la Plaça Maragall i la muntanya de Sant Pere Màrtir.
Els itineraris van ser enriquits amb el testimoni de diverses persones del municipi que van viure aquells moments i van aportar els seus records. Un passat que volem recordar però perquè no retorni mai més, doncs creiem en la PAU, i amb l’itinerari es vol transmetre, per damunt de tot, els valors de la CULTURA DE LA PAU i res millor que fent PEDAGOGIA DE LA PAU.
Aquesta activitat ha donat peu a la realització d’una exposició on alumnes i professors expliquen les seves experiències en cadascun d’aquests indrets, la qual s’ha pogut veure entre el 18 d’abril i el 18 de maig al CIM, va ser traslladada a l’Illa Walden en motiu de la Festa de la Pau i que podreu veure fins a fi del mes de juny al vestíbol de l’Institut de Batxillera de Sant Just Desvern.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: