PRESENTACIÓ DE L’ABANS

La imatge de can Ginestar feta abans de la reforma modernista és una de les destacades aparegudes durant quest projecte

La imatge de can Ginestar feta abans de la reforma modernista és una de les destacades aparegudes durant quest projecte

Ha fet dos mesos que a la sala del cinquantenari de l’Ateneu es va tenir lloc la presentació de l’ABANS. 1870-1975. L’editorial Efadós amb la col·laboració de l’Ajuntament ha endegat aquest projecte d’història gràfica encarregant la realització de texts a Pere Font Grassa i la cerca d’imatges a Teresa Reverter Sala. Els dos autors han estat recolzats en la seva tasca per un equip assessor paritari en termes de gènere 5 homes i 5 dones: Josep Quintana i Cortès, Palmira Badell i Farigola, Jordi Amigó i Barbeta, M. Concepció Amigó i Rius, Juli Ochoa i González, Rosa Carbonell Calders, Ferran Asmarats, Josefina Modolell Ribalta, Alexandre Fontova Batet i Núria Jiménez Huertas.

L’equip portava d’ençà del mes de juliol de 2010 treballant en aquest projecte. L’editorial, situada al Papiol, va endegar aquesta col·lecció fa més de 10 anys i el volum de Sant Just és el núm. 89  d’una col·lecció que ha publicat volums a Catalunya, les Illes Balears i el Pais Valencià.

A l’acte hi van prendre part l’alcalde Josep Perpinyà, el regidor de Cultura Sergi Segui, els autors Pere Font i Teresa Reverter, i Roser Aris de l’editorial. La sala va aplegar gairebé un centenar de veïns i veïnes, la majoria dels quals havien cedit fotografies i havien adquirit els 54 fascicles que formen l’obre. Les gairebé 2.000 imatges inèdites cedides per la ciutadania s’integraran en breu al fons de l’Arxiu Municipal quedant d’aquesta manera a l’abast de totes les persones.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: