RESTAURADA LA DOCUMENTACIÓ MALMESA

Molts programes fets amb paper couché es van haver de submerirí en aigua per  desenganxar-los de nou.

Molts programes fets amb paper couché es van haver de submerirí en aigua per desenganxar-los de nou.

El passat mes d’agost es va demostrar que si una cosa pot passar acaba succeint. Una sobrepressió a les canonades de la xarxa de distribució d’aigua és la causa més probable que va ocasionar l’esquerda a un colze de la canonada d’aigua que passa pel sostre del dipòsit d’armaris compactes que conté la documentació d’arxiu.

La documentació afectada per l’aigua va ser assecada i planxada durant el mes de setembre aprofitant que a can Ginestar encara no s’havien iniciat les classes dels Tallers d’Arts Plàstiques. Els llibres que van quedar més afectats es van trametre al taller de restauració d’obra gràfica RITA UDINA, (www.ritaudina.com) el qual ja ha restaurat diverses peces per l’Arxiu amb els ajuts dela Diputació de Barcelona i dela Generalitat. 

El passat divendres dia 10 de febrer van recepcionar-se els darrers llibres (padrons d’habitants, cadastres de rústega i censos) que han estat restaurats. S’han realitzat en algunes ocasions cobertes noves, s’han eliminat els fongs en les fulles que en tenien, i s’han consolidat amb paper japó alguns dels fulls més malmesos.

Fa pocs dies hem sabut que gracies a la bona gestió del Servei de Compres amb l’asseguradora es podrà recuperar gairebé el 100% del cost de restauració documental i altres despeses ocasiones per la fuita.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: