ITINERARI PELS INDRETS DE MEMÒRIA DE LA GUERRA

Els participants al carrer del Nord, just al lloc on va caure una bomba d’aviació, al costat d’on hi havia la fàbrica Benavent, coneguda també com Les Banyeres.

Els participants al carrer del Nord, just al lloc on va caure una bomba d’aviació, al costat d’on hi havia la fàbrica Benavent, coneguda també com Les Banyeres.

Empès per l’afany de lluitar contra el fracàs escolar i amb el desig d’estimular l’autoestima personal i la motivació educativa de l’alumnat de reforç, l’Institut va dissenyar durant el curs 2010-11 un itinerari que recorria 7 espais de Sant Just i un indret d’Esplugues. Tots plegats feien possible el coneixement d’un capítol de la nostra història: la guerra civil espanyola 1936-39.

El projecte és un treball pluridisciplinari executat pels professors Toni Palma Martín, M. Isabel Pijoan Picas i Àngels To Camps docents dels Departaments de Ciències Socials i Llengua Catalana i Literatura de l’Institut de Batxillerat de Sant Just, a partir del projecte de Ciutat Educadora que liderala Regidoriad’Educació amb la cooperació dela Regidoriade Cultura (Arxiu Municipal). Els alumnes i professors que van participar en aquests itineraris pertanyent al grup de reforç de 2n. d’ESO. El projecte d’innovació educativa va ser desenvolupat en classes a l’aula a les matèries de Ciències Socials i Llengua Catalana i en dues sortides per indrets que evoquen, per diferents temes, la guerra civil: L’església,La Llar NostraSra. de Lourdes, la casa Capmany ala Rambla,la Carreterareial, el refugi antiaeri de les antigues escoles Montserrat,la Plaça Maragalli la muntanya de Sant Pere Màrtir.

Els itineraris van ser enriquits amb el testimoni de diverses persones del municipi que van viure aquells moments i van aportar els seus records. Un  passat que volem recordar però perquè no retorni mai més, doncs creiem enla PAU, i amb l’itinerari es vol transmetre, per damunt de tot, els valors dela CULTURA DELA PAUi res millor que fent PEDAGOGIA DELA PAU.

Aquesta activitat ha donat peu a la realització d’una exposició on alumnes i professors expliquen les seves experiències en cadascun d’aquests indrets, la qual es podrà veure properament a l’Institut de Batxillerat i a can Ginestar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: